<

DRAAD

DRAAD main image

DRAAD is een open atelier/lab voor textiel en mode, volledig gedragen door vrijwilligers. Het is een plek waar je terecht kan om aan je textielprojecten te werken, nieuwe technieken (en mensen!) te ontdekken, te experimenteren. Er zijn verschillende machines en materialen aanwezig die je kan gebruiken: naaimachines - overlockmachine - digitale borduurmachine - snijplotter - zeefdrukmateriaal - tuftmateriaal - allerlei fournituren zoals scharen, latten, biaismakers, naalden, … - naaipatronenbib - breinaalden.

Wat kan je doen in DRAAD?

DRAAD organiseert open labs, initiaties en workshops. De open labs en initiaties worden begeleid door een poule aan vaste vrijwilligers. Voor de workshops werken we samen met iedereen die goesting heeft om zijn/haar skills door te geven aan anderen.

Open Labs

Tijdens de open labs kan je komen werken aan je eigen project onder begeleiding van een vrijwilliger. Je kan gebruik maken van alle machines en materialen tegen een kleine bijdrage of je kan je eigen tools, machines en materialen meenemen. Ook welkom om een babbeltje te slaan en anderen te leren kennen. Om de twee weken op donderdagavond van 19-21u.

Schrijf je hier in.

Initiaties

De initiaties zijn een onderdompeling in de machines en technieken die altijd in het lab aanwezig zijn. Ze worden op geregelde tijdstippen herhaald.

Schrijf je hier in.

Workshops

In de workshops leer je uiteenlopende dingen zoals macramé knopen en VR fashion. De workshops worden gegeven door (vrijwillige) enthousiastelingen en worden meestal niet herhaald.

Wil je zelf ook eens een workshop geven of wil je graag een initiatie/workshop op maat voor jouw organisatie? Contacteer ons via draad@mach-h.be! Schrijf je hier in.

Waar vind je ons?

Je vindt ons in het buurtcentrum Lousbergs, in het Lousbergpark, Tarbotstraat 61a, op de eerste verdieping.

Instagram: @draad.lab - Facebook: DRAAD

images image 0
images image 1
images image 2
images image 3
images image 4
images image 5
images image 6
images image 7
images image 8
images image 9